ישיבת אורות שאול, רעננה

אכילה בחול המועד

שאלה:

שלום לכב' הרב,

כתוב בפניני הלכה
ספר מועדים
פרק י' - מצוות חול המועד
סעיף ג'
"ובלבד שארוחתו בחול המועד תהיה משובחת מארוחתו ביום חול ואם הוא משווה את ארוחתו בחול המועד לאכילתו בחול הרי הוא מבזה את המועד ואמרו חכמים "המבזה את המועדות - אין לו חלק לעולם הבא".
אודה לכב' הרב אם יבאר לי את הנאמר,
אני בד"כ אוכל מאכלים מסוגים מסויימים (אני משתדל מטעמי בריאות להמעיט במאכלים שמנים או מתוקים) ומשתדל לאכול כל השנה אוכל איכותי (לא גורמה אבל אוכל מרכיבים טובים ופחות תוספים)
כך שמרחב התמרון שלי אינו כה רחב,
פרט לכך, בד"כ בחול המועד אני מטייל לא מעט ולא טורח בבישול רב (אני מבשל בעיקר בחגים עצמם)
יתרה מכך אני נהנה ממאכלים פשוטים לדוגמה לחם טרי עם יוגורט או גבינה ואני אוכל זאת כל השנה. לא פשוט ל"שדרג" את איכות האוכל
לפעמים אני רוצה לאכול אוכל פשוט.

האם אני חייב לדוגמה לקנות את הגבינה היקרה ביותר בסופר? לאכול לדוגמה פפאיה למרות שאני לא בהכרח אוהב אותה יותר מתפוח פשוט?

מה ההנהגה הנכונה בעניין זה?

רוב תודות


התשובה:

המשיב: הרב יובל שרלו

שלום וברכה

 

אין חובה כלל לאכול משהו שאתה לא אוהב, או לעשות משהו נגד.

שאל את עצמך מה כן נחשב בעיניך כמאכל שאתה אוכל בזמנים מיוחדים: יותר מושקע, חומרי גלם יותר איכותיים וכדו', ולאור זה תנהג, ותכבד את המועד במאכל זה, ובצורת הגשה לא חטופה, ובדרך בה אדם מבטא את כבוד החג.

 

כל טוב

להדפסת התשובה