בשיעור הרב שרלו עוסק בשורש ה-11 של הרמב"ם שמדבר על חלוקת מצווה, כמו תפילין של ראש ושל יד ו4 פתילות של ציצית.
הרב מציג את 'תעשה ולא מן העשוי' בגמרא ובמדרש ואת הדיון על ברכות של עשייה בבבלי וירושלמי ודברי הראשונים עליו. הרב מדבר גם על עניין עשייה לשמה בסוכה ושאר מצוות. וכיצד ציצית כוללת בתוכה אלמנטים מכל הסוגיות הללו.
הגדרת מצוות עשה שהזמן גרמן וחובת הנשים בהן. בעיקר מתוך הסוגיות בקידושין לד, הרב מביא טעמים לפטור, מציג חילוקים של הראשונים בזמן ובמצוות ולבסוף מציע נתיב חדש על פיו ניתן להסביר מדוע נשים פטורות ממצוות מסוימות.
בשיעור הרב איתמר עוסק בשאלה האם לעשות כלאיים בציצית אסור לגמרי/ מותר בדיעבד/ מותר לכתחילה/ מצווה וחובה? כמו כן הרב מדבר על טעם מצוות כלאיים ומסביר איך יכול להיות שלפעמים אפשר לעבור עליה?
השיעור נפתח בהצעת שתי קריאות לפרשיית מצוות ציצית: האחת מהווה סיכום לסיפור יציאת מצרים והמשך הקשר בין העם לקב"ה והשניה לרמוז שתוקם ממלכת כהנים. אח"כ עוסק הרב ביציאת שבט לוי למלחמה והבחנתו מכלל ישראל.
הרב מדבר על הקשר שבין קריאת שמע, תפילה ותפילין, ועל מהות שני הברכות שבתפילין לפי השיטות השונות
בשיעור הרב מאיר עוסק במהות דיני תפילין כהלכה למשה מסיני ועל הקשר בין תפילין של יד לספר תורה ובין תפילין של ראש לכלי המשכן.
האם מזוזה היא חובת הבית או חובת הדר? איך הגמרא והראשונים תופסים כיוון שונה מפשט הפסוקים? כיצד דברי אגדה מטפטפים ומשפיעים על פסיקת ההלכה?
בשיעור הרב איתמר עוסק באיסור 'חדש' בחו"ל דרך השוואה של כל הפסוקים שבהם נאמר 'מושבותיכם' ו'כי תבואו' ומראה שדין 'חדש' בתווך ועל כן יש בו ספק. כמו כן הרב מראה את שתי היסודות שיש באיסור ומסביר אותם היטב.
בשיעור הרב תמיר מדבר על ספירת העומר מהפסוקים בויקרא ובדברים עד לדיון לגבי ספירות אחרות בתורה כמו יובל וזבה ועובר על שלל שאלות מעניינות לגבי הספירה ופרטי דיניה.