בהקדמה מוצג נושא תורה לשמה והרב מנסה להגדיר מהו לימוד התורה לשמה הרצוי והאמיתי. ה'אגלי טל' הוא חיבור למדני יסודי על מלאכות שבת שחובר ע"י ר' אברהם בורנשטיין מחסידות סוכושטוב בראשית המאה ה-20.
בשיעור הרב שרלו עוסק בפתיחה של המהר"ל מפראג (שיום הזיכרון שלו השבוע - ח"י אלול) ל"נתיבות עולם", ודרך העיסוק בהקדמה הרב גם עוסק בחשיבות של עיסוק במידות.
בשנות המתח בין החסידים והמתנגדים, התפתחו גישות שונות בנוגע לאדם שאותו שמים במוקד: התלמיד חכם או הצדיק? הקדמה לשער ד' בספר העוקר בנושא זה ומדגיש את התפיסת הספר: האיזון בין תלמוד תורה ללימוד ספרי מידות ומוסר.
בשיעור הרב שרלו מדבר על הדרך וסגנון החיים המיוחד של הרב פנחס קהתי ועל החידוש המופלא שהביא לעולם.
בשיעור הרב שרלו מציג את פתיחת השל"ה הקדוש (רבי ישעיה הלוי הורוביץ') לספרו שני לוחות הברית ועל כך שהוא מתווך בין התורה הפנימית והסוד לבין בני אדם.
הרב שרלו מדבר על הקדמת ה'משנה ברורה' שעוסק בחשיבות של כתיבת הלכה בעיון ודן בשאלה מה היה צריך להוסיף על השולחן ערוך.
בשיעור הרב שרלו עוסק בהקדמתו של הרב שאול ישראלי זצ"ל לספרו 'עמוד הימיני' שעוסק בהלכות מדינה.
הרב שרלו מדבר על סיפור החיים של "פאת השולחן", על הקשיים שעבר ועל כך שבעקבותם כתב ספר חידוש מופלא.
הרב שרלו מדבר על סוגיית קדושתו של הזוהר והאם באמת רבי שמעון בר יוחאי כתב אותו, איך הרב קוק בדרכו המיוחדת מתייחס לסוגיה הזו?
בשיעור הרב שרלו מדבר על ספר דברים לכבוד היארצייט של משה רבינו, מתוך ההקדמות של הרמב"ן ואברבנאל, ומעלה שאלות יסוד על הספר המיוחד הזה.
בשיעור הרב שרלו מספר על הרב אויערבך זצ"ל לציון היארצייט שלו. כמו כן הוא מביא מספר הקדמות שלו לספריו ומציג את השוני שבהם לעומת הקדמות של ספרים אחרים.
בשיעור הרב שרלו מציג את הקדמתו של המהר"ל לספרו 'אור חדש' על המגילה - אורה ושמחה בהקשר של חידוש קבלת התורה במגילת אסתר.
בשיעור הרב שרלו מציג את הקדמת רבי שמואל הנגיד לתלמוד, עמד על היחס בין הלכה ואגדה ועסק בשאלה האם אפשר לפסוק על פי האגדה כשאין פסיקת הלכה?
בשיעור הרב מביא את הקדמתו של הפני יהושע שבה הוא מספר על השריפה שקרתה בעירו ועל השפעתה על כתיבתו. כמו כן הוא מסביר מה העניין בספרו ולמה הוא נצרך לכתיבתו.
בשיעור הרב מדבר על הסגנון הייחודי של פירוש הרש"ר הירש על התורה. פירושו ייחודי בכך שהוא קורא את הפסוקים דרך הפסוקים עצמם ולא על ידי מדרשים.
בשיעור מסביר הרב שרלו מה הן הסיבות שהביאו את הרמב"ם לכתוב את 'היד החזקה', מה היו השאיפות שלו, ומה אנחנו יכולים ללמוד מכך על לימוד התורה שלנו ועל החיים בכלל?