חיפוש

הרב יובל שרלו 29.06.17

שאלה

שלום,

זו בעצם שאלה לאחרי פסח, בזמנו שלחתי ולא קיבלתי תשובה.
במהלך חג הפסח האחרון השארנו במקפיא מוצר של טבעול הנקרא-חזה בגריל מן הצומח. עשינו מכירת חמץ רגילה.
לאחר הפסח בדקתי את רשימת המרכיבים ולא ידעתי האם המוצר נחשב חמץ או לא. (אנחנו לא נוהגים להשאיר חמץ גמור בפסח אלא לבער)
הרכיבים הם-חלבונים מורטבים מהצומח, מים, רכז חלבוני סויה, חלבון חיטה, עמילן תירס, עמילן תירס מפורק חלקית, אבקת בצל, מייצב (מכיל תאית), סיבי אפונה, מלח, תמצית שמרים, שמן קנולה, שום, דקסטרוז, ברזל, חומרי טעם וריח.
ההתלבטות שלנו היא לגבי חלבון חיטה ותמצית השמרים שלא ידענו אם היא הופכת את המוצר לחמץ.
נשמח לקבל את דעתו של הרב בנושא, האם ניתן לשימוש ואכילה או לזרוק.

בברכה ותדה

תשובה

"
שלום וברכה
 
בשל העובדה שמדובר באוסף ספיקות בדין דרבנן - ניתן להשתמש במוצר.
 
כל טוב
 
"