חיפוש

הרב יובל שרלו

שאלה

שלום הרב! לאחרונה התקיים במתנ''ס הקהילתי בעירנו ערב חברה לנוער הדתי. הערב נערך מטעם הגרעין התורני בעירנו, והוא היה מיועד לבנים ולבנות מכיתה י''ב. באותו ערב, מבין כל הבנות שהגיעו, היו 2 בנות שלבשו מכנסיים. בסיום הערב, אחד מחברי הודה בפני שזו פשוט ''חוצפה'' שבנות מגיעות בלבוש לא צנוע למפגש שלטעמו מוגדר כ-''אירוע דתי''. הוא אמר לי שהוא הרגיש פגוע מהמקרה, ושירד לו החשק מלהמשיך לבוא למפגשים חברתיים כאלה בהמשך בגלל מצבים ''בעיתיים'' שכאלה. רציתי לשאול מה היא דרך ההתמודדות הנכונה ביותר במקרים כאלו? האם צריך להעלים עין ופשוט לחיות עם זה? או שאולי צריך לנסות לשנות את המציאות ולמנוע אותה להבא? בתודה מראש!

תשובה

שלום וברכה


יישר כוח על האחריות ועל הרגישות.

שאלות מעין אלה חייבים להפנות למרא דאתרא, או לתלמיד חכם שמכיר את המציאות. שכן אינה דומה חברה אחת לחברה אחרת, ותגובה לסוג אחד של ציבור לתגובה לסוג אחר של ציבור. לעתים – השתיקה מזיקה מאוד, והיא מהווה מעין הודאה שהכל בסדר; לעתים הצעקה מזיקה מאוד, והיא מרחיקה ולא מקרבת.

עמדתי בדרך כלל נוטה למה שכתב הרשב"א בתשובה הזו:

https://www.ypt.co.il/3857

אך חייבים להדגיש שבד בבד עם הרשות ללכת קמעא קמעא ולהבליג – צריך גם לבנות תוכנית איך מתקדמים. צריך לבחון האם יש אפשרות לכנס את כולם ולהחליט על קוד לבוש שמחד גיסא יהיה נוח לבנות ללכת בו, ומאידך גיסא הוא יעמוד בדרך בה חברה דתית צריכה להתנהג, וכדו'. אם יתקיים שיח כזה אפשר שזו תהיה הדרך להתקדמות, כי בהסכמה משותפת של כולם אפשר להגיע לתוצאות הרבה יותר מאשר מאבקים.

לכן, שתי האפשרויות שכתבת בשאלתך אינן סותרות. יש צורך גם בהעלמת עין זמנית, וגם בטכוס עצה כיצד להתקדם עוד ועוד.


האם הדברים עזרו במעט ?


כל טוב