חיפוש

הרב יובל שרלו

שאלה

שלום הרב, אני מתגוררת עם הורי, ויש לי שאלה לגבי השימוש בתנור שלהם, סליחה על הפירוט הרב, חשוב לי לדעת כיצד לפעול בנוגע לכל ודבר במיוחד לאור המורכבות. יש להורי תנור עם תא אחד. כל השנים הם השתמשו בתבניות נפרדות לבשר וחלב אך הם השתמשו ברשת אחת משותפת לשניהם, כאשר הם לא הקפידו לחכות 24 שעות בין שימוש לשימוש ו/או לנקות את התנור בין שימוש לשימוש. בנוסף יתכן וגם שמו דברים בשריים ישירות על הרשת (חושבים שלא אבל לא בטוחים, מדובר על תנור שברשותם כבר שנים רבות). השאלה: 1. לגבי הכשרת התנור צריך ניקוי והפעלה על החום הכי גבוה חצי שעה? 2. לגבי התבניות- מדובר בתבניות של שנים עם שריטות ולכלוכים קבועים שלא יורדים בשטיפה, האם ואיך ניתן להכשירם לשימוש? 3. לגבי הרשת- גם כאן היא ישנה עם כתמים, האם וכיצד ניתן להכשירה? 4. בעיה נוספת היא שהם לא הטבילו בזמנו את התבניות. בעבר שאלתי רב אחר לגבי תבניות אחרות שהיו בביתנו שהיו בהם לכלוכים מועטים ולכן מהספק שאולי הם חוצצים לטבילה הוא אמר שאוכל לאחר טבילת התבניות לשים עליהן ניירות כסף עבים ומעליהם לשים את האוכל כך שהאוכל לא יבוא במגע עם התבניות, אבל כאן כאמור יש לכלוכים קשים, והשאלה האם לדעת הרב אוכל במקרה כזה גם ללא הטבלה לשים נייר כסף עבה ולהמשיך להשתמש בהם (אם אכן ניתן להכשיר אותן כמובן). 5. אם לא ניתן להכשיר את התבניות ו/או הרשת, ואקנה חדשים, יש תרחיש שגם אז אימי תמשיך להשתמש בתבניות וברשת הישנות..(כאשר יש לציין כי כיום היא מכינה רק מאכלי פרווה ובשרי ולא חלבי, וכן לא שמה אוכל ישירות על הרשת). מה אני עושה במקרה כזה, האם אצטרך להכשיר את התנור מחדש אחרי כל שימוש שלה בתנור עם התבניות הישנות או שהבעיה היא רק בתבניות עצמן אך לא מטריף את התנור ואוכל להשתמש בתנור ללא חשש בשימוש: א. בתבניות אחרות עם אותה רשת ב. עם רשת אחרת? תודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה


כאשר אנו גרים בביתם של הורינו – אנו צריכים לעשות שני דברים: ראשון בהם הוא לבחון מהי הנקודה הרחוקה ביותר שאנו יכולים, על פי ההלכה, לחיות עמם בשלום ובשלווה, בלי לגרום למתחים וכדו'. שני בהם הוא כמובן לקבל על עצמנו כי בשעה שנקים את ביתינו שלנו – הוא יהיה הרבה יותר לכתחילה.

הדרך בה ההורים שלך משתמשים בתנור מותרת בדיעבד שבדיעבד, ובתנאי שאת לא אוכלת דברים ששמו אותם ישירות על הרשת.

אם רוצים ללכת לא רק בדיעבד, אלא להתקרב יותר לכתחילה – אכן נכון לנקות עם חומר לניקוי תנורים, ולהפעיל בחום מלא.

לפי דברייך, אין חובה להכשיר את התבניות, שהלוא הם כן הפרידו בין תבנית בשרית לתבנית חלבית.

את הרשת קשה מאוד להכשיר, ולדעתי ממש אי אפשר. אבל אין צורך להכשיר אותה, כשלא שמים אוכל ישירות על הרשת. הרשת אינה אוסרת את התבנית המונחת עליה, גם אם הרשת אינה כשרה.

את יכולה לאכול בדיעבד בביתך בכלים שלא הוטבלו כדין אורחת.



כל טוב ויישר כוח