בשיעור הרב עוסק בטעם של מצוות על פרישת הכהן הגדול בשבעה ימים לפני יום הכיפורים וההשלכות ההלכתיות.
בשיעור הרב מסביר את הדעות השונות בקביעת רגע המוות, והשלכותיה על סוגיית תרומת איברים.
נדון בעז"ה במהותה של קדושת יום הכפורים בהשוואה לשבת וליום טוב, בהתמקד בהיקפו ומהותו של איסור מלאכה ביוהכ"פ באופן כללי, ובמלאכות מסויימות, בעיקר: הוצאה, הבערה, ומחר ושביתת בהמתו. נתחיל ברענון הלימוד מהפסוקים בהתמקדות באיסור המלאכה והגדרתו בתורה, משם לעיון קצר בהבדל שבין שבת ליו"ט ואח"כ הדיונים הפרטניים על איסורי מלאכה מיוחדים (הוצאה, הבערה, שביתת בהמתו ומחמר). מתוך כולם - ננסה להגדיר את היקפו ואופיו של איסור מלאכה, את היוצאים מן הכלל, אם ישנם, וטעמם, מה משמעותו של איסור המלאכה, וכיצד הוא מעצב את קדושת יוהכ"פ?
בשיעור ראינו את ר' יוחנן וריש לקיש לגבי סיבת פרישת כהן גדול מביתו שבעה ימים ומשם ניסינו להבין מה עניינה של פרישת כהן גדול שבעת ימים לפני יום הכיפורים, ואיך הייתה הכניסה לקודש הקודשים בתקופת אהרון.
נלמד בעז"ה את מונחי היסוד של יום הכפורים מתוך עיון מדוייק בעיקר בפסוקי התורה ובמדרשי ההלכה שבתלמוד ובתורת כהנים. תכלית השיעור היא להניח את היסודות בתורה שבכתב ללימוד סוגיות יום הכפורים בפרק שמיני של מסכת יומא – והאופן שבו קראו חז"ל את מונחי היסוד של החג.
שיעור כללי במחלוקות הצדוקים והפרושים בסוגיית הקטורת ובכלל
שיעור מיום הבחירות מועד ב'. בשיעור, הרב תמיר גרנות עוסק במעמדו של הוידוי בסדר עבודת יוה"כ. הרב תמיר עוסק ביחס בין הוידוי המתואר בפסוקים לבין הוידוי המתואר אצל חז"ל, בתכליתו של הוידוי, יחסו לעבודות אחרות ועוד.
בשיעור, הרב יובל שרלו עוסק בחמשת הטבילות ועשרת הקידושים שהכהן הגדול עושה כחלק מעבודת יוה"כ. הרב שרלו מדבר על חובת הטבילה של הכהנים בכל יום ולאור זאת במעמד ובמשמעות הטבילה הראשונה של הכה"ג ביוה"כ. ובנוסף, הרב שרלו מתייחס למספר הטבילות, סיבתו ומשמעותו.
בשיעור הרב תמיר עוסק במעמד המיוחד של לבישת הבגדים בסדר העבודה ובמשמעות הבגדים עצמם. כדי לעשות זאת הרב תמיר עוסק במבוא ובהקדמה במקורות העוסקים בבדים , בהקשרים ובבחינות השונות. בנוסף הרב תמיר עוסק בכניסה השניה של הכהן הגדול לקודש הקודשים, בהבנת הוראת התורה וכיצד חז"ל פירשו אותה.
הרב תמיר גרנות - חיוב קטן במצוות: מהפכה חז"לית ותפיסות רקע על הילדות.
הרב יובל שרלו על חצי שיעור ביום הכיפורים, איסורי דאורייתא ואיסורי דרבנן.