הרב שרלו מציג את ההבנות הראשונות בראשונים לטעמו של הדין, לנפקא מינות בין הטעמים השונים. מתוך כך מגיע למהות הטעמים השונים ומה ניתן ללמוד מהם. ובחלקו השני של השיעור עוסק בשאלה הזו במבט ההלכתי לימינו, כיצד הפוסקים השונים התייחסו להלכה, איזה פרמטרים השתנו במציאות ימינו ואיפה הלכה זו באה לידי ביטוי בימינו.
בשיעור, הרב יובל שרלו מלמד את פרק ה במלכים ב. בתוך הפרק, הרב שרלו מגלה פולמוס מוסווה בין אלישע לנעמן בתפיסת האלוהות ובתפיסת תפקידו של הנביא.
בשיעור הרב חיים מביא מבטים שונים על העבודה הזרה ומבדיל בין שני סוגים שלה מתוך שתי הדיברות הראשונות : עבודה זרה יצרית ועבודה זרה שכלית.
בשיעור הרב תמיר גרנות פורס שלושה שיטות בראשונים ביחס לנצרות ומעמדה. 1. שיטת הרמב"ם. 2. שיטת המאירי. 3. שיטת ראשוני אשכנז.
בשיעור הרב תמיר עוסק ביחסים בין קדושה ראשונה הכיבוש בימי יהושע לבין קדושה שנייה העליה בימי עזרא.
בשיעור, הרב תמיר גרנות עוסק באיסור ההלכיה בחוקות הגוים.
בשיעור, הרב יובל שרלו עוסק במשמעות ההלכתית של הסיפור על ר' חנינא בן תרדיון שמסר את נפשו על לימוד התורה (ע"ז דף י"ז ע"ב - י"ח ע"א).
בשיעור, הרב תמיר גרנות דן בסוגית איסור הנאה מע"ז ובמחלוקת ר' יוחנן וריש לקיש (ע"ז יב:). הרב תמיר מציג ומסדר את השיטות השונות בראשונים להבנת המקרה במשנה, ומה מהות האיסור? בהמשך הרב דן בשורש מחלקות ר"ל ור' יוחנן בהאם מהנה אסור. ולבסוף דן בשאלה: האם יש איסור על ריח ע"ז? ומציע יישוב לסוגיות השונות העוסקות במעמדו של הריח כאיסור.
בשיעור, הרב יובל שרלו עוסק בפער הגדול שבין פשט המשנה כפי שהיא ובין המציאות בה מתריים מסחר סביב ימי אידיהם של הגויים. הרב מציג את השיטות השונות של הראשונים להתמודד מול פער זה ועל מה ניתן ללמוד מהשיח בסוגיה וצורת הדברים.
בשיעור הרב תמיר פותח במבוא למסכת עבודה זרה דרך הלימוד במשנה תורה של הלכות ע"ז. במבוא הרב מסביר מושגי יסוד, ערכים, מטרות, תחומים שונים וכו'. בנוסף הרב תמיר עוסק בסוגיית העובד עבודה זרה מאהבה או מיראה ודרכה מסביר עקרונות מהותיים בתפיסת האיסור של ע"ז.