השיעור עוסק בטעם של מצוות שופר וההשלכות ההלכתיות. בתחילה הרב נותן מבוא על טעמי המצוות בכלל ומדגים את השיטות השונות, לאחר מכן מציג את הטעמים השונים שניתנו לשופר ואת השפעות מרחיקות הלכת שלהן על הפסיקה ולבסוף מציע ארבעה לקחים משמעותיים לתקיעה בראש השנה הבעל"ט.
בירור את הכלל 'אין קטגור נעשה סנגור' הנאמר ביחס לאיסור לתקוע בשופר פרה ביוה"כ. הרב מציג את מהות התקיעה ואלמנט הזיכרון כבקשת ריצוי וכפרה לפני ה', מבאר את פירושי רש"י ותוס' המרתקים ואת הרעיון שמאחורי הכלל.
עיסוק במתח בין הזמן הטבעי האסטרונומי לזמן המוגדר ע"י בני האדם ולמידה מהפסוקים על היסוד המשותף לימים הנקראים שבתון והצעת דרך חדשה - ישנה להסתכלות על עקרונות הקדושה והמלכות בראש השנה.
בשיעור הרב איתמר מבחין שתי הבחנות אחת מה היא ההמלכה של ראש השנה האם אנחנו ממליכים את ה' או שה' תמיד מלך מאז ומעולם . והבחנה שניה בעניין מיקום קדושת היום בתפילה במלכויות או בזכרונות וההשלכות המהותיות על עיקר עניין החג. https://bit.ly/3jtIJPB
בשיעור הרב תמיר מגדיר את מצוות שופר ומצביע על מהותה. במהלך השיעור הרב משיב על כמה קשיים בכמה סוגיות לאור ההגדרות.
בשיעור הרב שרלו דן בסוגיית תרי קלי (שני קולות) והפרמטרים המגדירים אותה , בנוסף הרב מציג את המשמעות ההלכתית הרחבה שיש לסוגיה לתת לנו
הרב תמיר גרנות בשיעור כללי על משמעות השופר והתקיעה בו.
הרב תמיר בשיעור כללי על תפילת היחיד, הציבור, ושליח הציבור- מעמדם, תוקפם ומשמעותם.
הרב יובל שרלו בשיעור כללי על תפקיד התודעה הפנימית בעת תקיעת השופר.
הרב תמיר גרנות בשיעור כללי בנושא התקיעות דמיושב והתקיעות דמעומד בתפילת ראש השנה- דרך עשייתן, מטרתן, פעולתן ופעולותן במתפלל.
הרב יובל שרלו בשיעור כללי על משמעויות לשון הזהורית ביום כיפור, ועל התהליך ההסטורי שאותו חוט השני עבר לאורך התקופות.
הרב תמיר גרנות בשיעור כללי ראשון לשנת תשע"ז, בנושא הקשר בין היובל לבין התקיעה ביום הכיפורים, משמעותו והשלכותיו לגבי חודש אלול.