בשיעור הרב המשיך לתאר את השכל והרגש והיחסים ביניהם, על החשיבות והתפקיד של כל אחד מהם, ואיך נכון ליצור את היחסים בינהם.
בשיעור הרב מדבר על היחס בין הרגש לשכל, כאשר השכל הוא השמש, אשר לה נתנה הגדולה, והרגש - הלבנה, שהתמעטה ונהייתה כפופה תמיד לשמש.
בשיעור הרב תיאר את איך עובדים על הרצון, והחשיבות של העבודה עליו.
בשיעור הרב מתאר את מבנה הנפש בתורת הרב קוק, ובפרט את התפקיד המשמעותי של הרצון וחשיבות תיקונו.
בשיעור הרב תיאר את ההבדלים לפי תורת הרב קוק בין הדרך של ההליכה לפי התורה בכל החיים והתגלות האלוקים מתוך החול לבין סגירתו בתוך מרחב הדת וההשפעות של זה.
הרב מבאר בשיעור זה פסקה של הרב קוק. כדי לבאר את הפסקה הרב מביא דברים של הרב עמיטל וכן את תגובתו של הרב צבי יהודה קוק. מה ההבדל בין אדם דתי לאדם שלם?
בשיעור הרב דיבר על האלוקיות שבנשמה, והצורך לגלות אותה ולחשוף את העצמיות בכל המעשים, מחשבות ורגשות. מלבד זאת הרב תיאר שכאשר מתייחסים לעצמיות הפנימית, זה בעצם התגלות האלוקיות בתוך האדם ונבואה.
בשיעור הרב תיאר איך חקירת העצמי מסייעת בהבנת העולם הפנימי ובעצם גם החיצוני כי בצורה הזו אפשר לזהות מה האמת ומה שקר טוב יותר.
בשיעור הרב תמיר מתייחס לפסקאות: אורות הקודש א', עמ' קעט. אורות הקודש א', פסקה עז'. העוסקת בחופש. איך מוגדר חופש לפי הראי"ה?
בשיעור הרב הציג פיסקאות שבהם הרב קוק מתייחס לתורת שתי הנפשות, והסביר את היחס שלו אליה, ובאיזה מובן הוא מאמץ אותה, ואת חשיבותה בעבודה הנפשית של האדם.
בשיעור הרב דיבר על פסקה של הרב קוק שדנה בנושא של העלמות הרע כאשר הוא חלק מהכלל השלם, והופעתו רק כאשר מסתכלים במבט של פירוד. הרב מתייחס לפסקה שט"ז בתוך שמונה קבצים ב'.
בשיעור הרב דיבר על פסקה של הרב קוק שדנה בנושא של העלמות הרע כאשר הוא חלק מהכלל השלם, והופעתו רק כאשר מסתכלים במבט של פירוד
בשיעור הרב מדבר על המחלוקת בין המוסר הטבעי וכוחות הנפש לבין המדע, הטבע והדת.
שיעור שני בסדרת אורות האדם לראי"ה - בנושא הדרך ליראת שמיים אמיתית
שיעור ראשון בסדרת אורות האדם לראי"ה - כניסה לעולם של אמונה ויראת שמיים