לבעש"ט יש שני ממדיים עיקרים שבהם הוא מתמקד בתורותיו על התפילה – א) התמקדות במילה עצמה ואף באותיותיה ב) המחשבות הזרות. במאמר זה אתעסק במחשבות הזרות המגיעות אל האדם ומסיטות אותו מהתפילה.
על תפילתו של רבי אברהם בנו של הרמב"ם
הרחבה על הספר "התפילה", ברקע הגותו הכללית של השל.
תפילתו של האיזביצר
המאמר הזה לא מתיימר להקיף את כל נושא התפילה במשנתו, אך אנסה בסיעתא דשמיא לגעת, עד כמה שידי משגת, ביחסו רב הפנים של רבי נחמן לתפילה, ולסקור חלק מהנקודות המרכזיות שעולות מכתביו ביחס אליה.
בבואנו לנסות ולגשת אל חידושו של הרב שג"ר בנושא התפילה, עלינו ללמוד ולהבין את אמירתו וחידושו של הרב שג"ר, הן בפן האמוני בכלל והן ביחסו לפוסט-מודרנה בפרט. איני מתיימר בכתיבה קצרה זו להקיף את דמותו ותורתו של הרב שג"ר, במאמר זה אנסה להיפגש עם מקצת האופציות החדשות ביחס לתפלה שאותן פתח בפנינו.
עיון במשנת הרב משה די ליאון(מניטו) אשכנזי על התפילה
מתוך לימוד הישיבה במסכת מכות, איחוד שערי גמרא ואגדה, בתפילה מיוחדת הנמצאת במשנת המסכת ומלמדת אותנו דברים הרבה
עומד אדם בפתח ביתו עם שחר, ריח הגשם באפו, קרן השמש הטובה מאירה עליו, כוס קפה בידו ושיר מתנגן באוזנו. הוא מוצא עצמו מתנודד ללא מילים, נעתק מעצמו וחש כמיהה אל כל שסביבו. תפילה .לימים, נוחת עליו אחד מפגעי החיים, פחד עמוק, חוסר אונים, דאגה מקצרת נשימה וכאב דוקר בליבו, שוב הוא מוצא עצמו מתנודד ללא מילים, מתכנס, נאלם ו'נעלם' לכל סביבתו, מבקש לשאוב תיקון, גאולה והבטחה. תפילה. זמן מה אחר כך, הוא קורא קטע שיר שנתקל בו, שורות נייר שנקרעו בתחילתן וסופן, והזמן קופא מלכת. קול לא נשמע, מחשבה לא באה, נשאב הוא אל המילים שדיברו בתוכו, ביטלו את היש והאדירוהו גם יחד. ושוב הוא מוצא עצמו נע ללא מילים, אחד עם שסביבו. תפילה.