חיפוש

הרב יובל שרלו 28.08.16

שאלה

שלום הרב!
א. האם חל איסור לדבר בשירותים או במקלחת? אם כן, האם זה שייך רק כאשר נעשה שימוש בשירותים או במקלחת, או שגם שהות בחדר אוסרת זאת?
ב. אדם שנכנס לחדר שיש בו שירותים+מקלחת ומשתמש בשירותים ומייד לאחר מכן עובר למקלחת, מה יעשה עם נטילת ידיים וברכת אשר יצר?
ג. נאמר לי שיש צורך בנטילת ידיים גם לאחר יציאה מבית המרחץ, אבל כמו הנטילה שלאחר השירותים, שלפחות לדעת המשנה ברורה, מספיק עבורה לשטוף ידיים וזהו, ואין צורך בנטלה. אם כך, מה ההגיון בלחייב נטילת ידיים לאחר שהות במקלחת, אם הרגע רחצתי את כל הגוף? האם ההלכה הזאת נכונה? אולי היא שייכת רק כאשר אדם נכנס לחדר המקלחת ויוצא מבלי להתקלח, שאז אולי שורה עליו רוח טומאה וכיוון שהוא לא התקלח ולא כלום, אז יש צורך במקלחת?
ד. האם מותר ליטול ידיים לארוחה בחדר שיש בו שירותים ו/או אסלה?
ה. אדם שמצחצח שיניים בחדר שיש בו שירותים ו/או מקלחת, ולאחר מכן שוטף את פיו, מה יעשה אם הוא רוצה לשתות מים לאחר מכן מהכיור? הרי למיטב הבנתי אסור לברך בחדר כזה. או שמותר? ואם אסור, האם ייאלץ לחכות ולשתות ממקום אחר, או שיש פתרון שיאפשר לו לשתות מהכיור מיד לאחר צחצוח השיניים?
תודה!

תשובה

"
שלום וברכה
 
האיסור אינו בגלל השהות בחדר, אלא בגלל המעשים שנעשים שם. אם נמצאים מסיבות אחרות - מותר.
יברך לאחר המקלחת.
המקלחת עצמה היא מעשה שמעורבים בו לכלוך וניקוי, ואז באה נטילת הידיים שבסוף וחותמת אותו בניקוי.
לגבי נטילת ידיים: אם יש דרך פשוטה אחרת - בוודאי שעדיף מחוץ לחדר. אולם אם זו הדרך הפשוטה - יש להוריד את המים ולכסות את האסלה בכיסוי שלה - ואז מותר.
זה קשור לשאלה הקודמת.
 
כל טוב
 
"