לפעול לכשרות ההוסטל בו אני עובד
חיפוש
הרב יובל שרלו 20.01.20
שאלה
"שלום לרב,אני עוס בהוסטל לבריאות הנפש שמפוקח על ידי משרד הבריאות. בהוסטל ישנם דיירים דתיים, חילונים ואף לא יהודים (גם בצוות יש את אותו גיוון).
על פי כללי משרד הבריאות המטבח בהוסטל חייב להיות כשר ואכן יש ניסיון בסיסי לכשרות, יש כלים חלביים ובשריים ובשבת האוכל מחומם על הפלטה וכד'. הבעיה שבאופן טבעי מצב הכשרות לא באמת תקין, רוב המשתמשים במטבח (דיירים וצוות) אינם מכירים דיני כשרות והתוצאה היא שיש ערבוב של כלים מידי פעם, יש בישולי גויים וכו'. ההתלבטות שלי האם לפעול לשיפור הכשרות מתוך המחויבות שלי לדיירים הדתיים גם על חשבון חשש לפגוע ולערער את האווירה בתוך הצוות ודיירי ההוסטל
א. האם לאסור בישול של דייר או איש צוות גוי ללא השגחה. - דבר שיכול להביא לעלבון
ב. האם אפשרות של נעילה של הכלים החלביים והוצאתם רק בהשגחה נכונה?, זה דבר שפוגע בעצמאות ובשיקום אך מגביר את הפיקוח על הכשרות
ג. אפשרות לאסור בישול חלבי, יקל על הכשרות אך יפגע באיכות חייהם של הדיירים.
ד. אלו נושאי כשרות יש יותר להילחם עליהם ואלו אפשר להקל
אני חושש שעודף התעסקות בכשרות יכול לעורר תחושות ""הדתה"" אפילו שהדברים יעשו בשיח ובשם הכללים של משרד הבריאות.
יש לציין שהרצון לשיפור הכשרות מגיע (גם) מהדיירים הדתיים, והיכולת התפקודית של דיירים להתארגן על אוכל מחוץ להוסטל כמעט ולא קיים וגם לא צודק.
"